2 Ekim 2020 Cuma

Omurga transvers proçes kırığı nedir? Nasıl meydana gelir? Ameliyat gerekir mi? Hangi doktora gitmeliyim?


Omurga transvers proçes kırığı nedir? Nasıl meydana gelir? Ameliyat gerekir mi? Hangi doktora gitmeliyim?


 Transvers proçes omurga kemiklerinin yan kısmında bulunan çıkıntılardır. Omurganın omuriliği saran bölgesine uzaktır. Genellikle yalnızca transvers proçes kırığı olan hastalarda hayati risk veya felç riski beklenmez. Fakat yoğun bir ağrıya neden olabilir. Hastalar kırılan bölgede hareketle batma tarzında dayanılmaz ağrı tarifler. Bu tip kırıklar travma sonrası gelişebileceği gibi, nadiren de olsa bu bölgedeki kasların aşırı kasılmasına bağlı da meydana gelebilir. Omurga transvers kırığı şüphesi olduğunda bir beyin cerrahına başvurmak gerekir.


  Tedavi süreçleri incelendiğinde en iyi bel ağrısı tedavisi, en iyi bel fıtığı ameliyatı, en iyi boyun fıtığı ameliyatı, en iyi beyin ameliyatı, en iyi beyin tümörü ameliyatı genellikle beyin cerrahi kliniklerinde yapılmıştır. Bunun nedeni mesleki eğitim esnasında beyin cerrahlarının beyin ve omurilik konusunda sayısız hasta görerek bu konuda deneyim sahibi olmasından kaynaklanır.Transvers proçes kırıklarının tedavisi de beyin cerrahları tarafından yapılmaktadır.

  Hasta detaylı bir fizik muayeneden geçirildikten sonra ağrının nerede olduğu saptanır. Bu bölgenin direkt röntgen grafileri, bilgisayarlı tomografisi, MR’ ı çekilir. Bu tetkiklerin sonucunu en iyi beyin cerrahı değerlendirerek tanı ve tedavi konusunda sizi bilgilendirir.

 Genellikle bu hastalara özellikli korseler, ağrı kesici tedavi ve istirahat önerilir. Bazı durumlarda hastalarda dayanılmaz batma tarzında ağrı olur. Bu hastalara ağrıya neden olan kırık bölgesine enjeksiyon yapılarak ağrıları dindirilir. Takip esnasında birkaç kez enjeksiyon yapmak gerekebilir. Bu tip kırıklar felç riski taşımazlar fakat ağrının çok yoğun olması kişinin hayat standartını bozabilir. Bu sebeple kırık bölgesindeki ağrı bölgesine enjeksiyon yapabilen ve bu konuda deneyimli hekimler tercih edilmelidir.

 Ankara beyin cerrahi camiasında tranvers proçes kırıklarının takip ve enjeksiyon tedavisi yapan hekimler bulunmaktadır. Birçok beyin cerrahı Ankara ilinde en iyi yoğun bakım ve en iyi ameliyathane koşullarına sahip olarak çalışmaktadır.

 Sizde de transvers proçes kırığı şüphesi varsa adresiniz bu konuda deneyimli ve ağrı konusunda uzman bir beyin cerrahı olmalı…
 




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder