21 Temmuz 2020 Salı

Boynunuz mu Ağrıyor ?



                                 Boynunuz mu Ağrıyor ? 

                                                                              Prof. Dr. Avni Babacan  


Ağrı başınıza, omuzunuza, kollarınıza mı yayılıyor ? Uzun süredir mi var, ağrı kesici ilaçlara, fizik tedaviye yanıt vermiyor mu? Ağrıya çare var!!!!!!!!

Yeter ki siz sesinizi duyurun…






Prof. Dr. Avni Babacan algoloji-ağrı uzmanı,gerek kendi özel muayenehanesinde gerek çalıştığı Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi hastanesinde yıllardır hastalarının geçmeyen kronik ağrılarını dindirmek için çalışıyor. Her türlü kronik ağrısı olanlar (kanser ağrısı başta olmak üzere baş boyun,bel bacak ayak ağrıları, zona ağrısı, damar tıkanıklığı ağrıları, şeker hastalığına bağlı ağrılar, kas kemik tendon ağrıları, fibromiyalji, tüm nöropatik ağrılar)ağrı çekmenin bir kader olmadığını bilmeli ve ağrı kliniklerine başvurmalıdırlar. 


Bugün boyun ağrılarında neler yapıyoruz,ondan bahsedeceğim…


Geçmeyen boyun ağrılarınız varsa, istirahat ilaç vede fizik tedavi metotları yeterince sizi rahatlatmıyorsa,kan sulandırıcı bir ilaç kullanmıyorsanız(bunu belli bir süre kesip sonra müdahale yapıyoruz) öncelikle ağrınızın nedeni nedir, nereden kaynaklanıyor? sebeplerini araştırdıktan sonra, diğer tedavilerden de yeterince yararlanmadığınıza kanaat getirmişsem artık enjeksiyon yöntemlerini uygulamam gerektiğini düşünürüm.



Steril şartlarda bazan poliklinikte











bazen de ameliyathanede skopi eşliğinde hafif sedasyon ile size hiç acı çektirmeden işlemleri gerçekleştiriyorum.







tabiki komplikasyonlar da olabileceğini bilerek gerekli tedbirleri alarak sizleri bilgilendirerek ve onayınızı alarak işlemleri gerçekleştiriyoruz. 


Ağrın varsa sesini duyur,ağrıya çare var… 



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder